08/07/2014

67

Observ o curiozitate ”darwinistă”: ființa umană e suma tuturor regnurilor din natură, dar luați separat - indivzii trăiesc, fiecare în parte, frenezia unui singur regim trofic.
Întâlnesc din ce în ce mai puțini oameni care să fie numai oameni, măcar oameni. Să fii om devine o chestiune care ține de elitism întrucâtva. Sunt minoritari cei care manevrează intuiția de a-și depăși chemarea propriei biologii. 
Cât de ușor de recunoscut sunt cei care se simt confortabil în regnul vegetal.....Reacții sociale reductibile chimic, profil fundamentat pe o organicitate primară, nevoi primare satisfăcute integral. În cazul acestora taxonomiile sunt silențioase, ei se deplasează de la punctul A către punctul B fără implicații majore. Orice traseu e traseul.
Regnul animal e cel mai bine reprezentat. Extrem de mulți trăiesc cu senzația falsă că omul este un animal. În consecință se și comportă ca atare. Cred că e inutil să intru în detalii. Evidența e un argument în sine.
Mă limitez la taxonomia lui Linnaeus, clasică și arhicunoscută. Deși ar fi meritat să intru în misterele identificării unora cu procariotele sau autotrofele.